Trójspojrzenie na jedzenie
niedziela, 31 stycznia 2016

Kacze języczki i stuletnie jajo - dziewczyna Ramen!

›
Pisaliśmy już kiedyś o tym miejscu (możecie poczytać tutaj ), jednak zmieniło się ono na tyle, że mam poczucie, że trzeba to powtórzyć. O i...
2 komentarze:
czwartek, 17 września 2015

Co pije Wielka Niedźwiedzica?

›
Rzadko piszemy o miejscach, w których się nie je. Może to błąd, dlatego spieszę z naprawą. To miejsce urzekło mnie, a jeszcze wcześniej u...
1 komentarz:
niedziela, 23 sierpnia 2015

Uczta mięsożerców - Ed Red

›
Jakiś czas temu zamknięto jedną z najlepszych restauracji w Krakowie – Ancorę (wspomnienie tutaj ). Pomyślałam, że to wielka szkoda, gdzie ...
2 komentarze:
wtorek, 26 maja 2015

A po drugiej stronie Wisły też mają dobre lody!

›
Nadeszła wiosna, i choć póki co deszczowa, to zdarzyło się już kilka słonecznych dni. A jak słoneczna niedziela – to lody. I wiadomo, iż ...
niedziela, 8 marca 2015

Śladami Pana Nowickiego - Wielopole 3

›
Niedługo po tym, jak popełniłam pochwalny tekst o Zupitto , w Gazecie Wyborczej pojawiła się recenzja Pana Nowickiego. Znany krytyk kulina...
2 komentarze:
poniedziałek, 26 stycznia 2015

Zadbaj o zdrowie i zjedz zupę!

›
Jedząc „na mieście” zazwyczaj szukamy nowych doznań, wrażeń smakowych, inspiracji kulinarnych, relaksu. Czasem szukamy oszczędności czasu i...
8 komentarzy:
czwartek, 18 grudnia 2014

Coś słodkiego na zimową depresję - U lala!

›
Jakiś czas temu mieliśmy przyjemność uczestniczyć w warsztatach zorganizowanych w Zen Sushi Bar (dokładnie możecie przeczytać o tym...
1 komentarz:
niedziela, 30 listopada 2014

Dla trawojada i nie tylko

›
Wszyscy pewnie znacie to miejsce, ale bywam tu tak często, że musiałam w końcu opisać. Może w takim razie będzie krótko i na temat, a ...
piątek, 17 października 2014

Kulinarne wyzwania, czyli wycieczka na Morawy

›
Kuchnia czeska kojarzy się wszystkim dość jednoznacznie i nieciekawie – knedliki, smażony ser, piwo…Rumiany pan przy kości dobrze bawi si...
niedziela, 28 września 2014

Pasja jedzenia - pasja tworzenia - ZEN

›
Po przygodach KADR-owej w TAO, nadeszła pora na poważną naukę w ZEN. Tym razem cała ekipa Trójspojrzenia mogła skorzystać z zaproszenia Bas...
1 komentarz:
sobota, 13 września 2014

Jedzenie z pasją w Tao by Zen - degustujemy

›
I znów zrobiło się w Trójspojrzeniu degustacyjnie, tym razem jednak azjatycko (czyli to co KADR-owa lubi najbardziej!)! W ostatnią niedziel...
wtorek, 1 lipca 2014

Turecka "ulica" w Krakowie

›
Jakiś czas temu na stronach Urzędu Miasta odbywał się konkurs na kulinarny symbol miasta. W szranki stanął obwarzanek, lody na Starowiśln...
1 komentarz:
piątek, 20 czerwca 2014

Tarantiro Slow Food Burger, czyli Ruczaj też ma swoje burgery!

›
Wycieczki rowerowe sprzyjają nie tylko poprawie kondycji, ale i poznawaniu nowych kulinarnych zakątków sąsiedztwa. Tym razem wybrałam si...
niedziela, 15 czerwca 2014

Kiedy wino walczy o palmę pierwszeństwa z jedzeniem - degustcja w Garaż Food&Wine

›
Dzięki uprzejmości Beaty Cora (z którą zapoznaliśmy się w MooMoo) w ostatni piątek mieliśmy przyjemność gościć na degustacji w Garaż Food...
2 komentarze:
wtorek, 3 czerwca 2014

Sri Lanka - czyli ryż i curry... a i jeszcze dhal

›
Przyszła pora żeby opisać kolejną z naszych eskapad o lekkim zabarwieniu kulinarnym. Tym razem nasz wybór padł na Sri Lankę - między inny...
niedziela, 1 czerwca 2014

Regionalna rewolucja - U Schabińskiej

›
Niektóre miejsca potrzebują rewolucji. To miejsce zdecydowanie jej potrzebowało. Hotel Perła w Jaśle było to miejsce zupełnie nijakie....
27 komentarzy:
czwartek, 1 maja 2014

Najlepsze flaki w Beskidzie Niskim - Hotel Radocyna

›
W Beskid Niski wracam jak do domu. Tu najlepiej odpoczywam, zmieniam perspektywę, łapię dystans.   To tu można przejść 17 kilometrów i ...
1 komentarz:
sobota, 5 kwietnia 2014

Wszechobecny fusion, czyli jedzenie w Singapurze

›
Marzec był miesiącem azjatyckich podróży! Jednym z miejsc w którym spędziłam 4 gorące dni (upał w mieście był czasem nie do zniesienia, nawe...
7 komentarzy:
niedziela, 30 marca 2014

Ulubione ciasto Ernesta Hemingway'a

›
Mimo, iż z tym przepisem zapoznawałam się tuż przed Bożym Narodzeniem, to deser ten zdecydowanie bardziej pasuje mi do nadchodzący...
5 komentarzy:
niedziela, 16 lutego 2014

Białe trufle - o legendarnym szefie kuchni

›
Gdy książkę polecają Michel Moran („oddawaj fartucha!”) i Beata Tyszkiewicz, to ja zaczynam się niepokoić. Nie, żebym nie lubiła Pani ...
sobota, 1 lutego 2014

Papa's burger, czyli rozpoznajemy nowe, miejskie trendy

›
Dzisiaj będzie krótko i na temat. Pewnego, jeszcze nie tak mroźnego, zimowego wieczora, znalazłam się w okolicach Ronda Mogilskiego wraz z d...
10 komentarzy:
niedziela, 12 stycznia 2014

BlogerChef – w sieci przepisów – recenzja

›
Jakiś czas temu otrzymaliśmy od Wydawnictwa MUZA S.A. naszą pierwszą książkę do recenzji – "BlogerChef – w sieci przepisów". ...
7 komentarzy:
czwartek, 9 stycznia 2014

Tęskniąc za audycją w radiowej Trójce

›
Uwielbiam czytać o jedzeniu. O tym jak się je przyrządza, skąd pochodzą konkretne potrawy, opisy doznań smakowych. Uwielbiam czytać o win...
2 komentarze:
poniedziałek, 6 stycznia 2014

Alchemia od Kuchni - śniadaniowe TAK!

›
Śniadania na mieście to dla nas strasznie fajny sposób, żeby od rana wyjść z domu i dobrze zacząć dzień. Stanowczo częściej robimy to w leci...
1 komentarz:
czwartek, 2 stycznia 2014

Kura, czyli co było a nie jest...

›
W okresie międzyświątecznym przyszedł czas (zwany przez niektórych czasem wolnym), a z nim przyszed i czas na odkurzenie zaległości. Po prze...
wtorek, 31 grudnia 2013

I znów byliśmy Najedzeni (i to Fest!)!

›
Festiwalu Najedzeni Fest nie trzeba chyba już nikomu przedstawiać. Pomimo, iż "Jesień" to dopiero druga jego edycja (jak można się...
1 komentarz:
piątek, 20 grudnia 2013

Małe jest piękne czyli do przeczytania po drodze do domu

›
Miałam ogromny apetyt na tę książkę. Tytuł i nazwisko autora sugerowały, że nie zmęczę się przy czytaniu, że mogę zakopać się pod koce...
2 komentarze:
wtorek, 12 listopada 2013

Augusta, czyli pierwszy zwrot na lecie bloga!

›
MS: Jakiś czas temu zorientowaliśmy się, że minął rok od kiedy piszemy tego bloga. Jak się zorientowaliśmy, tak minęło jedynie 1,5 mi...
6 komentarzy:

Prosto, tradycyjnie i barowo - Lunch Bar TU

›
W pewne dość chłodne, październikowe popołudnie znalazłem się w potrzebie. Potrzebowałem zjeść coś w miarę szybko, tanio i w okolicy Plac...
4 komentarze:
niedziela, 10 listopada 2013

Na wschód! C.K. Monarchia w Przemyślu

›
Żeby na chwilę wybrać się w podróż do przeszłości wystarczy pojechać na wschód. I to nie trzeba jechać daleko (choć i te dalsze wypraw...
7 komentarzy:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

Współtwórcy

  • Agata
  • KADR-owa
  • MS
Obsługiwane przez usługę Blogger.